Informatie en advies over timmermannen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


In het verleden was het zo dat mensen hun huis vulden met meubelstukken die ze prefab bij een groot woonwarenhuis konden kopen. Het monteren deed men zelf thuis wel. Gevolg was huizen die allemaal eenheidsworst hadden staan als het aankwam op meubilair. Gelukkig is deze trend weer aan het kantelen. Er is weer vraag naar unieke meubelstukken en naar maatwerk. Daarmee neemt ook de vraag naar timmermannen weer toe.

Hoeveel verdient een timmerman

Een timmerman is iemand die houten constructies maakt en die met elkaar verbindt. Hoeveel hij daarvoor vraagt hangt grofweg af van één factor.

  • Werkt de timmerman voor een groot bedrijf of werkt hij als zzp. Een timmerman die voor een groot bedrijf werkt wordt doorgaans naar grote klussen toe gestuurd. Het kan zo zijn dat de timmerman in een nieuwbouwwijk dakconstructies moet aanleggen en dat hij daar een aantal maanden dezelfde bezigheden moet uitvoeren. Hij verdient in dat geval een nettoloon. Dat nettoloon zal rond de 21,50 euro per uur liggen. Bij dit loon is al rekening gehouden met de afdracht van premies en belasting door de werkgever. Bij een timmerman als zzp ligt dat anders. Daar ligt het uurloon nou net wat anders, maar daar gaan we het nu over hebben.

Hoeveel verdient een timmerman als zzp

Een timmerman die als zzp werkt zal doorgaans een hoger uurloon op zijn factuur plaatsen. Daar staat tegenover dat hij er meestal minder aan overhoudt onderaan de streep dan een timmerman die in loondienst is. We keken naar de posten van een timmerman die als zzp werkt die hij op zijn ‘loonstrookje’heeft staan.

  • Belasting die je moet betalen. Als zzp moet je aan de belastingdienst meerdere soorten belasting betalen. Je moet loonbelasting betalen. Dit houdt in dat je ongeveer 33 procent van je bruto inkomen moet betalen aan de belastingdienst.
  • Omzetbelasting die je moet betalen. Een zzp timmerman moet op zijn factuur BTW vermelden. Dat is belasting die jij moet betalen als klant, maar de timmerman moet het weer doorbetalen naar de belastingdienst. Voor arbeidsloon wordt een BTW tarief van 6 procent berekend. Voor materiaal wordt een BTW tarief van 21 procent berekend.
  • Verzekeringen die je moet betalen. De timmerman heeft bepaalde verzekeringen afgesloten om gegarandeerd inkomen te hebben, ook in het geval van ziekte. Die verzekeringen moet hij maandelijks betalen. Hoeveel de timmerman betaalt is afhankelijk van de hoogte van zijn inkomen.
  • De timmerman zal altijd bepaalde vervoerskosten berekenen. Dat zijn de kosten die hij moet betalen om bij een klus te kunnen komen. Wordt hij ingehuurd voor een grote klus waarbij dagelijks moet worden gereden, dan zullen de vervoerskosten per dag in rekening worden gebracht. Het is in verband met vervoerskosten altijd handig om een timmerman in te huren die uit je eigen omgeving komt.

Hoe zien de tarieven van een timmerman als zzp eruit

Wanneer jij een timmerman als zzp betaalt zie je dus enkel zijn brutoloon. We hebben het brutoloon voor je op een rijtje gezet.

 

Welk prijsniveau heeft de timmerman Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Laag prijsniveau Per uur Tussen 25 en 29 euro
Middel prijsniveau Per uur Tussen 29 en 39 euro
Hoog prijsniveau Per uur Tussen 39 en 49 euro

 

  • Als jij een eenvoudige klus hebt. Heb jij een eenvoudige klus die door de timmerman moet worden uitgevoerd zoals een bouwpakket voor een kast wat in elkaar moet worden gezet? Dan zal deze daarvoor een redelijk prijsniveau berekenen. Nadeel is wel dat dit voor een timmerman een minder interessante klus is. Hij heeft liever een opdracht waar hij de vrije hand in krijgt. Hij kan zijn tarief daardoor toch iets naar boven bijstellen. Een interessante klus zal hij voor een lager uurtarief uitvoeren.
  • Als jij een lastige klus met uitdaging hebt. Heb jij een lastigere klus die de timmerman meer uitdaging biedt? Dan zal het uurtarief waarschijnlijk wat hoger liggen dan bij een gemakkelijke klus. De timmerman zal dit echter wel een interessantere klus vinden wat zijn uitwerking heeft op de uiteindelijke prijs. Hij zal de klus dan voor wat minder willen uitvoeren. Een interessante ontwikkeling.

Hoe is het prijskaartje samengesteld

Hoeveel jij uiteindelijk gemiddeld betaalt aan de timmerman bepaal je zelf met keuzes die je maakt.

  • Keuze 1: Huur jij een timmerman in inclusief of exclusief materiaal. Je kan met de timmerman afspreken dat hij de werkzaamheden doet maar dat jij al het materiaal aanlevert. Dat hoeft dan ook niet op de uiteindelijke factuur te staan. Een timmerman die inclusief het materiaal werkt hoeft ook niet naar de bouwmarkt te rijden voor de inkoop; dat zijn zaken die jij in dat geval voor je rekening neemt. Het drukt de prijs maar is voor jou wel bewerkelijker.
  • Keuze 2: Waar komt de timmerman vandaan. Een timmerman die van de andere kant van het land komt gereden mag dan wellicht een lager uurloon hanteren; je zal hem wel een behoorlijk hoog bedrag aan kilometerkosten moeten vergoeden voor zijn reistijd Een timmerman uit je eigen omgeving mag dan wat duurder zijn; de kilometerkosten zullen lager zijn en dat drukt uiteindelijk toch de prijs.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Offertes zijn de snelste manier om te besparen op een timmerman. Dit doe je met één muisklik op onderstaande button. Je kan een voordeel tot wel 30 procent krijgen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?