Informatie en advies over timmermannen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Als je de meubelindustrie moet geloven is ieder huis en iedere gebruiker gemiddeld. Huizen hebben allemaal rechte muren. Gebruikers zijn gemiddeld van afmeting. In de realiteit is dit uiteraard niet zo. Huizen hebben soms schuine muren of apart gevormde daken. Gebruikers zijn extra lang, of juist extra klein. In die gevallen heb je geen behoefte aan een meubelstuk wat standaard is. Je hebt dan behoefte aan maatwerk. We keken voor jou naar meubels op maat.

Hoeveel kosten meubels op maat

Wie een concreet prijskaartje verwacht van meubels op maat moet nog maar eens heel goed nadenken. Er valt namelijk weinig zinnigs te zeggen over de prijs van een meubelstuk op maat. Het moet worden gemaakt door de timmerman, en dat is dus handwerk. Handwerk is iets waar geen vaste prijs voor valt te noemen. We keken dan ook voor je naar de kosten van een timmerman, per uur genomen.

 

Welke dienst wil je afnemen Toelichting Tijdseenheid Prijs per tijdseenheid
Een timmerman, laag tarief De timmerman heeft genoeg tijd voor een opdracht.

De timmerman vindt het een leuke klus.

De timmerman hoeft niet onder tijdsdruk te werken.

Per uur Tussen 20 en 29 euro
Een timmerman, middel tarief De timmerman heeft genoeg tijd voor de opdracht.

De timmerman vindt het een leuke klus.

De timmerman moet onder tijdsdruk werken

Per uur Tussen 30 en 39 euro
Een timmerman, hoog tarief De timmerman heeft weinig tijd voor de opdracht.

De timmerman vindt het een matig leuke klus.

De timmerman moet onder tijdsdruk werken

Per uur Tussen 40 en 49 euro

 

  • Als het meubelstuk op maat een uniek stuk is. Moeten er meubels op maat worden gemaakt voor een huis, dan zal het doorgaans gaan om unieke stukken. Er moet één kast worden gemaakt voor in een bepaalde hoek, of er moet één bed voor een extra lange of extra kleine persoon worden gemaakt. Een dergelijk meubelstuk zal doorgaans een hoger prijskaartje hebben. Daar staat tegenover dat de timmerman een dergelijke klus wel extra uitdagend vindt waardoor de prijs wat zou kunnen zakken. Het is namelijk een interessante klus voor de timmerman.
  • Als het meubelstuk op maat in serie moet worden gemaakt. Moet er een meubelstuk op maat worden gemaakt voor bijvoorbeeld een (semi)overheidsinstelling zoals een schoolstoeltje wat voor een kind met een beperking is? In dat geval zullen er doorgaans in één keer meerdere meubelstukken worden gemaakt door de timmerman. De timmerman zal dit een minder interessante klus vinden, maar doordat hij meermalen hetzelfde meubelstuk op maat moet maken zal de prijs toch wel wat dalen.

Hoe is het prijskaartje samengesteld

De prijs van een meubelstuk op maat bepaal je zelf aan de hand van de volgende keuzes.

  • Keuze 1: Waar moet het meubelstuk worden gemaakt. Een timmerman werkt het liefste in zijn eigen werkplaats. Hij heeft daar alle materialen die hij nodig heeft voor de houtbewerking bij de hand en daardoor kan hij snel doorwerken. Het kan echter ook zo zijn dat een meubelstuk ter plekke in elkaar moet worden gezet. Zeker in het geval van en aangepaste stoel of een aangepaste kast zal dit het geval zijn. De stoel moet worden aangepast op de gebruiker en de kast moet precies passend in een bepaalde hoek zijn. In dit geval zal de timmerman voor dat onderdeel meer berekenen.
  • Keuze 2: Waar komt de timmerman vandaan. Je kan gebruik maken van een timmerman die van de andere kant van het land moet komen om een werkstuk te maken. Houd er rekening mee dat je in dat geval wel extra reiskosten kwijt bent voor de timmerman. Deze zal namelijk kilometerkosten aan jou berekenen onderaan zijn factuur. Die kilometerkosten moet jij uiteraard vergoeden. Kijk dus goed waar een timmerman vandaan komt voordat je hem inhuurt.
  • Keuze 3: Gaat het om een uniek meubelstuk. Wanneer het gaat om één kast in een bepaalde maat, of om één bed in een bepaalde maat moet de timmerman uiteraard al zijn apparatuur iedere keer apart instellen. Dit is een hoop extra werk en er worden extra kosten voor berekend. Gaat het daarentegen om meerdere meubelstukken die gelijk zijn, dan zal de timmerman sneller door moeten werken. Je betaalt dan uiteraard minder voor de meubelstukken.
  • Keuze 4: Spreek je een totaalprijs af. De timmerman kan van tevoren een inschatting maken van het aantal uren wat hij met een opdracht bezig zal zijn. Die inschatting bepaalt in dat geval ook gelijk de prijs. Overschrijdt de timmerman het ingeschatte aantal uren, dan heb je daar wat voordeel aan.

Praktische tips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van een timmerman door het opvragen van offertes. Dat doe je vrijblijvend met één muisklik op onderstaande button. Jouw voordeel kan oplopen tot 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?