Informatie en advies over timmermannen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Je eigen huis is voor jou heel kostbaar. Je wil van een huis dat de uitstraling een compleet geheel is. Een van die plekken in je huis waar dat nogal eens mis loopt is de keuken. Een keuken zit vaak nog in je huis als je het koopt. Na verloop van tijd wil je dan doorgaans een andere keuken laten plaatsen, maar er is iets wat je tegenhoudt. Het budget is voor veel mensen het grootste obstakel. Het is dan ook een idee om alleen een bepaald deel van je keuken te laten verbouwen. In dit soort gevallen is het verstandig om de timmerman in te schakelen.

Wat kan de timmerman voor je keuken betekenen

De timmerman kan jouw keuken een heel nieuw aangezicht geven. Hij kan ervoor zorgen dat de deurtjes worden vervangen en dat je aanrechtblad wordt vernieuwd. Dit alles geeft een keuken met ouderwetse deurtjes een mooie moderne en natuurlijke uitstraling. De kosten kan je laten oplopen voor zover je dat zelf wil. We hebben voor je gekeken naar de kosten van het inschakelen van een timmerman voor je keuken. We kwamen tot de volgende bevinding.

Hoeveel kost een keuken door de timmerman

Eigenlijk valt er niet veel te zeggen over de prijs van een keuken die is gemaakt of gerenoveerd door een timmerman. Reden hier achter is dat er diverse materialen kunnen worden gebruikt. Elk type hout wat wordt gebruikt heeft zijn eigen prijskaartje, en het bijkomende hang- en sluitwerk brengt ook nog meerkosten met zich mee. Wel kan je kijken naar de kosten van een timmerman per uur.

 

Welk tarief hanteert de timmerman Per welke eenheid is de prijs bepaald Wat is de prijs per eenheid
Timmerman laag tarief Per uur Tussen 24 en 29 euro
Timmerman middel tarief Per uur Tussen 29 en 39 euro
Timmerman hoog tarief Per uur Tussen 40 en 49 euro

 

  • Als je alleen de frontjes en het blad wil laten vervangen. Zijn de keukenkastjes nog goed, klopt de indeling van je keuken, en wil je alleen de frontjes en het blad laten vervangen? In dat geval zal een keukenrenovatie goedkoper uitpakken. De timmerman zal de originele frontjes en het blad afnemen, en precies op maat namaken. Hij zal hiervoor een tarief per uur berekenen. Verder zal hij zelf de materialen inkopen in overleg met jullie. Op die manier is de nieuwe keuken weer helemaal naar wens.
  • Als de hele keuken aan vervanging toe is. Gaat het verder dan alleen een keukenrenovatie en moeten de kastjes zelf ook worden vervangen? In dat geval zal de timmerman de maten van de keuken opnemen, met jullie samen de nieuwe indeling opmeten en bespreken en aan de slag gaan. Er zullen behoorlijk wat extra uren werk in gaan zitten, maar met een nieuwe keuken kan je er weer voor jaren tegenaan.
  • Als de deuren niet hoeven te worden vervangen maar scheef hangen. Een keuken kan na een aantal jaren uit het lood gaan hangen. Daarmee bedoelen we dat de deurtjes schuin hangen en dat planken los beginnen te zitten. In dat geval is het een goed idee om de keuken door de timmerman opnieuw te laten stellen. Hij zal het hang- en sluitwerk weer goed afstellen en de planken opnieuw bevestigen waardoor jouw keuken er weer voor jaren goed uit ziet.

Hoe bepaalt de timmerman zijn prijs

  • Keuze 1: Welke zaken wil je laten vernieuwen. De timmerman zal altijd in overleg met jou een aantal zaken in je keuken renoveren of vervangen. Klopt de indeling van de keukenkastjes niet; in dat geval zullen deze ook worden vernieuwd. Zijn de frontjes verouderd of versleten; in dat geval zal de timmerman nieuwe frontjes maken. Is het aanrechtblad versleten of kapot door een hete pan of intensief gebruik; in dat geval zal het aanrechtblad worden vervangen. De hoeveelheid werk bepaalt uiteraard de prijs.
  • Keuze 2: Welk materiaal wordt er gebruikt. Een keuken kan van diverse houtsoorten gemaakt worden. Moet er worden afgelakt naderhand; dan zal de houtsoort er wellicht niet eens zo heel veel toe doen. Kies jij voor een heel dure houtsoort, dan zal het kostenplaatje toenemen. Kies je voor een keuken van sloophout of steigerhout, dan zullen de kosten wel meevallen. Het materiaal bepaalt dan ook de prijs.
  • Keuze 3: Welk hang- en sluitwerk wordt er geplaatst. Het gebruikte hang- en sluitwerk bepaalt voor een deel de prijs van de keuken. Hierbij moet je vooral niet bezuinigen. Een keuken heeft nogal wat te verduren namelijk. Jij zal wellicht voorzichtig met je keukenkastjes zijn, maar kinderen kunnen behoorlijk met de deurtjes gooien. Deugdelijk hang- en sluitwerk is dan ook een investering in je keuken. Er zitten uiteraard wel hogere kosten aan.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Besparen op de timmerman doe je met offertes. Die vraag je op met één muisklik. Jouw voordeel kan hierdoor oplopen tot wel 30 procent.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?