Informatie en advies over timmermannen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Er was een tijd dat iedereen zijn meubilair prefab kocht bij een woonwarenhuis. Huizen vulden zich massaal met eenheidsworst. Tegenwoordig is het gelukkig beter geregeld. Mensen  willen weer unieke meubelstukken in hun huis hebben. Dat is het moment waarop de timmerman in het zicht komt. Een timmerman maakt meubelstukken en andere houten constructies voor in huis. Wanneer jij een timmerman gaat inhuren wil je natuurlijk weten wat dat kost. We hebben het voor je nagevraagd.

Wanneer je een vakman gaat inhuren kom je er al snel achter dat deze best een behoorlijk uurloon vraagt. In jouw ogen zou een timmerman schatrijk moeten zijn door het uurloon wat hij jou berekent. Een gemiddelde prijs van 40 euro is schrikbarend hoog. Feit is dat een timmerman daar niet zo heel veel aan overhoudt. We keken voor je naar het netto salaris van een timmerman want dat geeft een eerlijker beeld.

Welke timmerman wil je inhuren Toelichting Prijs op basis van welk tijdsbestek Prijs per uur
Laag tarief timmerman De timmerman is beginnend en heeft redelijk weinig ervaring.

De timmerman heeft veel tijd voor nieuwe klussen en is blij met elke opdracht.

Per uur Tussen 24 en 29 euro
Midden tarief timmerman De timmerman heeft redelijk wat ervaring. De timmerman heeft redelijk tijd voor nieuwe klussen. De klus is bovendien interessant om uit te voeren Per uur Tussen 29 en 39 euro
Hoog tarief timmerman De timmerman heeft veel ervaring. De timmerman heeft weinig tijd voor nieuwe klussen. Jouw opdracht doet hij tussendoor. De opdracht is niet echt interessant Per uur Tussen 39 en 49 euro

 

  • Als je een spoedopdracht hebt. Heb je een spoedopdracht die niet echt interessant is voor de timmerman, dan zal deze jouw klus uitvoeren tegen een hoog tarief. Hij moet er immers tijd voor vrijmaken in zijn drukke schema. Je betaalt in dat geval een tarief wat naar de omstandigheden is berekend. Je betaalt het hoge tarief.
  • Als jouw opdracht tussendoor kan. Heb je een opdracht die gewoon tussendoor kan bij de timmerman, dan zal deze de opdracht uitvoeren tegen een middelmatig of laag tarief. Vooral als de werkzaamheden geen haast hebben is dit heel goed mogelijk.

We hebben voor je berekend hoeveel een timmerman overhoudt aan zijn werk. We keken daarbij naar een tarief van 40 euro; een gemiddeld tarief. We trokken de belastingen eraf en kwamen tot de volgende bevinding.

 

Brutoloon 40 euro
Af: Te betalen BTW 6 procent 2,27 euro
Af: Loonbelasting plus sociale premies 40,8 procent 16,32 euro
Nettoloon 21,41 euro

 

Het prijskaartje van een timmerman wordt opgebouwd door keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe ver moet de timmerman reizen. Als je een timmerman gaat inhuren om een klus voor je uit te voeren moet je uiteraard kijken waar deze vandaan komt gereden. Een timmerman die aan de andere kant van het land woont zal een behoorlijk aantal kilometers moeten afleggen om bij jou te komen. Die kilometers moet hij uiteraard wel vergoed krijgen dus die brengt hij bij jou in rekening. Jij betaalt zomaar tussen 1 euro en 1,25 euro per afgelegde kilometer aan de timmerman. Je doet er dan ook verstandiger aan om een timmerman in te huren die in je eigen omgeving woont.
  • Keuze 2: Hoe ervaren is de timmerman. Ga je bij een timmerman letten op de kleintjes, dan krijg je al snel te maken met een minder ervaren timmerman. Het werkstuk wat er uiteindelijk wordt afgeleverd zal minder mooi zijn dan dat van een ervaren timmerman. Een onervaren timmerman zal het lage uurtarief aan je berekenen maar ene ervaren timmerman kan je zomaar het hoge tarief berekenen.
  • Keuze 3: Wat is de opleiding van de timmerman. Timmermannen zijn er met diverse opleidingen. Zo heb je de ongeschoolde timmerman. Deze heeft hooguit lagere school gevolgd. Een dergelijke timmerman zal geen hoog uurtarief berekenen. Verwacht ook geen wonderen van een timmerman die ongeschoold is. Een timmerman kan echter ook een LTS/VMBO opleiding hebben. Dit is een timmerman die een midden tarief zal berekenen. De technische kennis is wel verder ontwikkeld. Heeft een timmerman een MBO houtbewerking gevolgd, dan zal hij het hoge tarief berekenen. De technische kennis is gevorderd en de producten die worden geleverd zijn van hoge kwaliteit.
  • Vraag offertes op.

Praktische bespaartips

Offertes opvragen

Wil jij een timmerman inhuren tegen een aantrekkelijke prijs; vraag dan offertes op. Dat kan jou een voordeel tot wel 30 procent opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?