Informatie en advies over timmermannen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Er was ooit een tijd dat iedereen zijn meubelstukken leek te kopen bij de woonwarenhuizen. Alle meubelstukken werden prefab aangeleverd en vanuit grote platte dozen gemonteerd. Alhoewel woonwarenhuizen en dit soort meubelstukken nog altijd razend populair zijn is er gelukkig een opmars gaande. We hebben het over het met de hand getimmerde meubelstuk. Meubelmakerijen hebben het drukker dan ooit. We keken naar de prijs van een meubelmakerij timmerman.

Wat is een meubelmakerij timmerman

Een meubelmakerij timmerman is een timmerman die meubels produceert voor woningen en voor openbare gebouwen. Hij produceert bijvoorbeeld kasten die in lastige plekken komen te staan, maar ook bedden voor mensen die extra klein of juist extra groot zijn worden door hem gemaakt. Een meubelmakerij timmerman maakt allerhande meubilair. Het kan gaan om praktisch meubilair maar ook om meubilair wat een extra decoratieve functie heeft.

Wat voor vakmanschap heeft een meubelmakerij timmerman

Een meubelmakerij timmerman heeft zich gespecialiseerd in het leveren van maatwerk. Hij maakt vaste kasten die op een bepaalde plek in een specifieke hoek moeten komen te staan. Daarnaast maakt hij echter ook stoelen voor kinderen in het onderwijs die met het kind moeten kunnen meegroeien tijdens de schoolperiode. Hiervoor wordt gewerkt in opdracht van de (semi) overheid of een particuliere stichting.

Welke opleiding heeft een meubelmakerij timmerman

In principe heeft een meubelmakerij timmerman geen heel hoge opleiding nodig. Er is een zogeheten ‘timmermansoog’ nodig, oftewel de timmerman ziet precies of iets recht loopt en of iets goed passend is in een bepaalde situatie. De opleiding kan die van het lager beroepsonderwijs zijn. Je mag dan denken aan de LTS of de VMBO techniek. Dit zijn studierichtingen waarmee de timmerman mooie ambachtelijke producten kan afleveren zonder dat hij hier de hoofdprijs voor vraagt.

Wat zijn de kosten van een meubelmakerij timmerman

We hebben voor je gekeken naar de kosten van een meubelmakerij timmerman. We kwamen daarbij tot de volgende bevindingen.

 

Welk product of dienst wil je laten uitvoeren Toelichting   Prijs berekend per welke tijdseenheid Wat is de prijs per tijdseenheid
Laten bouwen van een meubelstuk voor een particulier Bouwen van een meubelstuk voor particulier huishoudelijk gebruik. Per uur Tussen 20 en 30 euro per uur
Laten bouwen van een meubelstuk voor de (semi-) overheid Bouwen van een meubelstuk voor gebruik door de (semi-) overheid zoals een schoolstoel of tafel. Per uur Tussen 30 en 40 euro

 

  • Als je graag een deel van de taken op je neemt. Wil jij zelf het materiaal uitkiezen waarmee de timmerman een meubelstuk maakt, dan kies je ervoor om zelf het hout en het beslag te kopen bij de bouwmarkt of houtleverancier. Je zorgt daardoor dat de timmerman direct aan het werk kan gaan, en bovendien houd je de kosten nog enigszins in de hand. De kans is aanwezig dat de timmerman andere materialen nodig heeft dan datgene wat jij aanvoert. In dat geval moeten materialen dubbel worden gekocht, wat weer een kostenpost voor jou is.
  • Als je graag de hele klus aan de timmerman overlaat. Vertrouw jij de timmerman voor de volle 100 procent een klus en de uitvoering toe, dan laat je de timmerman alles inkopen en alles regelen. Je bent dan meer geld kwijt, maar daarnaast weet je ook zeker dat de timmerman er echt een mooi project van zal maken.

Hoe bepaalt de timmerman meubelmaker zijn prijs

Hoeveel jij betaalt aan de meubelmaker timmerman hangt af van keuzes die je maakt wanneer je de opdracht uitbesteedt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Moet de timmerman allemaal unieke stukken maken of meerderen van één soort. Laat jij voor een woning of voor een klaslokaal meerdere stukken maken die gelijk aan elkaar zijn zoals kasten, tafels of stoelen; in dat geval zal de timmerman waarschijnlijk iets minder aan jou berekenen dan wanneer hij allemaal unieke stukken moet maken. De timmerman kan bij meerdere dezelfde objecten namelijk gemakkelijker doorwerken wat de snelheid van het opleveren van een project bevordert. Hij is minder uren bezig met de werkzaamheden en daardoor valt het prijskaartje lager uit.
  • Hoe interessant is het meubelstuk wat gemaakt moet worden. Een timmerman zal kijken bij het aannemen van een klus hoe interessant hij het meubelstuk vindt wat gemaakt moet worden. Een meegroeistoel voor een kind op school wat ook nog een aantal andere technische aanpassingen moet hebben is interessanter dan een standaard schooltafeltje wat in elkaar gezet moet worden. Een kast die voor een huis in een aparte hoek moet komen te staan met een mooi design is interessanter dan een standaard trap die gemonteerd moet worden. Het zijn zaken waar de meubelmaker timmerman naar kijkt bij het bepalen van zijn prijskaartje.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Offertes zijn de snelste weg naar een lage prijs. Jij vraagt offertes op met onderstaande button. Jouw voordeel loopt op tot 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?