Informatie en advies over timmermannen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


De financiële crisis ligt achter ons. Dat is duidelijk zichtbaar aan een aantal zaken. Een van die zaken waaraan je kan zien dat het goed gaat met ons land is de bouwsector. Er worden weer meer bouwprojecten uit handen gegeven aan bouwbedrijven. Verbouwingen worden niet meer uitgesteld maar ze worden uitgevoerd. Daarvoor huur je een bouwbedrijf in. We keken voor jou naar de kosten die je per uur voor een bouwbedrijf kwijt bent.

Welke prijzen bepalen de factuur van een bouwbedrijf

Op het moment dat jij een klus hebt huur je daarvoor een bouwbedrijf in. De aannemer zal langskomen en met jou samen kijken naar de werkzaamheden die moeten gebeuren. Vervolgens zal hij met jou een tarief afspreken voor de werkzaamheden. Je mag dan in geval van een bouwbedrijf denken aan bijvoorbeeld een tarief wat wordt bepaald door een ingeschat aantal uren. Er komt echter meer kijken bij het tarief van een bouwbedrijf.

  • Het loon van onderaannemers. Huur je een bouwbedrijf in, dan kan het zijn dat je een collectief van onderaannemers inhuurt. Deze werken samen aan een klus. Je huurt een opzichter in, en daarbij nemen het timmerbedrijf, de metselaar en de elektricien ieder een deel van af. De hoogte van het loon van de onderaannemers bepaalt dus voor een deel de hoogte van de factuur van het bouwbedrijf.
  • De afstand die afgelegd moet worden door het bouwbedrijf. Een bouwbedrijf moet een afstand reizen voordat men bij een klus ter plaatse is. Die afstand bepaalt voor een deel de prijs van de factuur. Er worden immers kilometerkosten in rekening gebracht voor het reizen. Die kilometerkosten zie je terug op de factuur van het bouwbedrijf.
  • De overheadkosten. Er is dus altijd een persoon die de leiding heeft en die de onderaannemers inhuurt op het juiste moment. De kosten die deze persoon maakt zijn de overheadkosten. Deze kosten vind je ook terug op de factuur van het bouwbedrijf.

Wat zijn de uiteindelijke kosten per uur van een bouwbedrijf

We hebben gekeken naar de uiteindelijke kosten per uur van een bouwbedrijf en kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Welke aannemer huur je in Waarop is de prijs gebaseerd Wat is de prijs per eenheid
Een aannemer, niet gecertificeerd Per uur Tussen 19 en 29 euro
Een aannemer, werkzaam als zzp-er Per uur Tussen 34 en 49 euro
Een aannemer, werkzaam in het MKB Per uur Tussen 44 en 66 euro

 

Hoe is het prijskaartje opgebouwd

Hoeveel jij betaalt voor een aannemer of bouwbedrijf hangt af van een aantal factoren. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Per welke eenheid is de prijs bepaald. Een klus kan worden betaald per uur, maar er kan ook worden uitbetaald voor bijvoorbeeld een hele klus als totaal. Dit gaat om een inschatting die wordt gemaakt van de werkzaamheden. Valt dit tegen voor de aannemer, dan ben jij goedkoper uit. Valt dit mee voor de aannemer, dan ben jij duurder uit. Je kan ook een klus per vierkante meter werk afspreken.
  • Keuze 2: Hoe bedreven is de aannemer. Je kan samenwerken met iemand die het bouwen niet gecertificeerd doet. De aannemer heeft in dat geval geen specifieke diploma’s voor de werkzaamheden die hij uitvoert. Het uurloon is laag, maar de kwaliteit van de werkzaamheden is niet te vergelijken met die van een professioneel zzp of mkb aannemer.
  • Keuze 3: Om wat voor klus gaat het. Gaat het werk om een kleine klus die het bouwbedrijf tussen de bedrijven door kan uitvoeren, dan zal er minder voor worden gerekend dan wanneer er een compleet huis moet worden opgebouwd. In dat geval zal de prijs per uur hoger liggen.
  • Keuze 4: Welke onderaannemers moeten er aan te pas komen. Hoeft er alleen een beginnende timmerman aan te past te komen, dan zullen de kosten meevallen. Moet er echter een gecertificeerde loodgieter aan te pas komen om een klus te klaren, dan is het bouwbedrijf meer kwijt. De aard van de werkzaamheden bepaalt dus voor een groot deel de prijs.
  • Keuze 5: Hoogseizoen of laagseizoen. Heeft het bouwbedrijf weinig werk, dan zal het voor een acceptabel bedrag voor jou komen werken. Ze zijn blij met iedere klus die ze kunnen aanpakken. Is het echter een seizoen waarin ze worden overspoeld door het werk, dan zullen ze jou meer loon berekenen.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Op het inhuren van een bouwbedrijf valt gemakkelijk te besparen met offertes. Die vraag je op met onderstaande button. Jouw voordeel kan daarbij flink oplopen tot wel 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?