Informatie en advies over timmermannen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


De tijd dat iedereen zijn huis vulde met prefab meubelstukken is voorbij. Tegenwoordig is er weer ruimte voor maatwerk in je huis. Hoogstwaarschijnlijk heb jij een project waar je een timmerman voor nodig hebt. Een trap die op een bepaalde plek moet komen, een bed wat op maat getimmerd moet worden of een aftimmering op je zolder om van een opslagruimte een woonruimte te maken. Je kan het zo mooi niet bedenken of de timmerman kan het voor je realiseren.

Waar let je op bij het inhuren van een timmerman

Ga jij een timmerman inhuren, dan is het goed om een aantal zaken goed in de gaten te houden. Dit zal ervoor zorgen dat jouw timmerproject de aandacht krijgt die het verdient. Bovendien zal het resultaat optimaal zijn als je aan een paar aspecten goed denkt.

  • Waar komt de timmerman vandaag. Ga jij naar een willekeurige zoekmachine en type je alleen de woorden ‘timmerman inhuren’ in, dan krijg je pagina’s vol met zoekresultaten. Je vindt er timmermannen uit het hele land. De vraag is of dit het antwoord is wat jij wilt krijgen. Een timmerman die vanuit de andere kant van het land moet komen mag dan wel heel betaalbaar zijn; het is de vraag of dat opweegt tegen de reiskosten. Een timmerman zal namelijk altijd op zijn factuur reiskosten berekenen die per kilometer zijn uitgesplitst. Wanneer hij meermalen heen en weer moet rijden naar jou toe voor een project zal je de portemonnee flink moeten open trekken. Het is slimmer om te kijken naar een timmerman uit je eigen omgeving.
  • Wat voor opleiding heeft de timmerman. Een timmerman kan je worden met een aantal opleidingen. Je hebt veelal timmermannen die op het lager beroepsonderwijs hebben gezeten. Deze timmermannen zijn geweldig wanneer het aankomt op het produceren van een meubelstuk. Gaat het jou echter om iets waar verbindingen mee moeten worden gemaakt dan is het beter om te kijken naar een hoger opgeleide timmerman. Een timmerman met een MTS opleiding zal beter technisch onderlegd zijn dan een timmerman die na de LTS gelijk aan de slag is gegaan. Je betaalt wel meer voor een hoger opgeleide timmerman. Dit is iets om goed in de gaten te houden.
  • Wat voor project moet er worden uitgevoerd. Het project wat moet worden uitgevoerd bepaalt ook jouw keuze voor een timmerman. In de utiliteitsbouw werken timmermannen die vooral werken aan dakconstructies en aftimmerwerkzaamheden. Een timmerman die zich hiermee bezig houdt zal doorgaans meer vragen voor een klus dan een timmerman die zich bezig houdt met het produceren van meubelstukken. Er is eenvoudigweg een hogere opleiding en meer bijbehorende vakkennis voor nodig om zo’n project uit te voeren. In de meubelbouw werken timmerlieden die doorgaans een lagere opleiding hebben gevolgd. Ze werken met projecten die ze echt leuk vinden om te doen en de prijs is daar ook naar. Een dergelijke timmerman zal minder vragen per uur voor een project.
  • Hoe zijn de taken verdeeld. Huur je een timmerman in voor een project, dan zullen er waarschijnlijk taken worden verdeeld. Er wordt goed gekeken naar wat jij doet in een project en wat een timmerman moet uitvoeren. Jouw taak is bijvoorbeeld het inkopen van de materialen wanneer het gaat om het aftimmeren van een zolder, of het afwerken met een plint bij een gelegde vloer. De taak van een timmerman is in dat geval het aanleggen van de constructie bij de werkzaamheden. De ritten naar de bouwmarkt kunnen voor jouw rekening komen, maar het kan ook zijn dat de timmerman ze maakt en dat hij de kosten aan jou in rekening brengt.
  • Hoe druk is de timmerman. Klop jij aan bij een timmerman maar geeft deze aan dat hij eigenlijk geen tijd heeft voor jouw werkstuk, ga dan niet lopen aan te dringen. Hij is niet de enige timmerman in de wereld. Een timmerman die druk is zal meer vragen per uur voor zijn werk dan een timmerman die alle tijd heeft om een nieuwe klus aan te nemen. Beter is het in een dergelijk geval dan ook om verder te kijken voor een andere timmerman.
  • Hoe werkt de timmerman. Een timmerman kan op meerdere manieren werken. Hij kan in dienst zijn van een groot bedrijf, als MKB-er maar ook als ZZP-er. De ZZP-er bepaalt zelf zijn tarieven. Hij is daarmee doorgaans de goedkoopste keuze. De MKB-er is een tussenvariant. De prijs is gemiddeld. Een medewerker van een groot bedrijf wordt tegen de hoofdprijs aan het werk gezet bij jou. Hij zal het minste hart voor jouw project hebben maar wel het hoogste kostenplaatje met zich mee brengen.

Praktische bespaartips

Besparen op de timmerman doe je met offertes. Die vraag je snel op met één muisklik. Het opvragen van deze offertes levert jou direct een voordeel tot wel 30 procent op.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?